Hopp til innhold
Norsk

Pensjonstrygden for Sjømenn blir til Maritim pensjonskasse

Før het det sjømann. Nå kan det hete plattformsjef. Boredekksarbeider. Riggmekaniker. Ingeniør.
Og fortsatt Kaptein og matros. Blant annet.

Er du en av disse, er du en av oss.

Pensjonstrygden for sjømenn fyller 75 år i 2024, og har aldri favnet bredere. Medlemmene våre jobber ikke lenger bare innenfor tradisjonell skipsfart. I dag jobber over halvparten innenfor offshore, mange av disse er ingeniører og spesialister. I 2020 ble «lov om pensjonstrygd for sjømenn» av 1948 tilpasset prinsippene i pensjonsreformen og endret navn til det mer tidsriktige og inkluderende «lov om pensjonsordning for arbeidstakere til sjøs». Det er nå på høy tid at vi også endrer navnet på virksomheten slik at det bedre beskriver hva vi faktisk er og hvem vi er til for. Vi bytter derfor navn til Maritim pensjonskasse.

Vårt formål er uendret, vi skal sørge for at du som jobber til sjøs får pensjonen du har rett på. Vi skal stå stødig i stormen, når du går i havn.

For å gjenspeile dette har vi utviklet en ny visuell identitet, og nye nettsider hvor du som kunde og medlem finner nyttig informasjon.

 «Dette er en milepæl! Vi er glade for å kunne legge bak oss et navn som i dag oppleves som utdatert. Vi utbetaler pensjon, ikke trygd, og mange av våre medlemmer, ikke minst de kvinnelige, opplever seg kanskje ikke som sjømenn. Maritim pensjonskasse beskriver enkelt og greit hva vi driver med og hvem vi er til for; en pensjonsordning for arbeidstakere til sjøs», sier direktør Geir Bø.

 

Geir Bø

FacebookTwitterLinkedIn
Chat med oss

Du er velkommen til å chatte med en av våre rådgivere mandag til fredag i åpningstiden kl. 8.00-15.45
(i perioden 15 mai – 14 september kl. 8.00-15.00).

For å komme i gang må du logge deg på medlems– eller arbeidsgiverportalen.